Primeur New Generation DAF op Transport Compleet

Op de DAF-stand kan het publiek voor het eerst kennis maken met de in juni gelanceerde Nieuwe Generatie DAF (NGD). DAF-dealers Van Tilburg-Bastianen, Truckland en BEST Trucks laten in Gorinchem de nieuwe DAF NGD XF en DAF NGD XG+ zien. Met de NGD wordt een nieuwe maatstaf gezet op het gebied van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort. De nieuwe XF, XG en XG+ bieden de hoogste kwaliteit, een 10% lager brandstofverbruik, een volledige reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen en de overtreffende trap in luxe.

De wereld waarin we leven verandert. De noodzaak om de CO2-uitstoot als gevolg van de klimaatverandering te verminderen, de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen voor vooral van kwetsbare weggebruikers, gaat hand in hand met de schaarste aan chauffeurs en de noodzaak om goede en professionele chauffeurs aan te trekken en te behouden.

DAF’s antwoord hierop is de nieuwe generatie XF, XG en XG+; een complete serie langeafstandsvoertuigen, waarmee de toekomst is begonnen en een nieuw tijdperk wordt ingeluid op het gebied van efficiënt transport, veiligheid en comfort voor de chauffeur.

De Nieuwe Generatie DAF vertegenwoordigt een volledig nieuw en zeer energie-efficiënt voertuigplatform, dat volledig voorbereid is op toekomstige aandrijflijnen, zoals e-motoren, plug-in hybriden, brandstofcellen en waterstofverbrandingsmotoren.

De ultramoderne dieselmotoren zijn schoon en zuinig en geschikt voor de nieuwste generaties biobrandstoffen (waaronder Gas-to-Liquid en HVO), alsook voor hernieuwbare e-fuels om CO2-uitstoot van het wegtransport verder te verminderen.

DAF begint de serieproductie van de Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG+ in het laatste kwartaal van 2021. DAF starts the future!

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top