European Tyre Distributors B.V.

Over ons

European Tyre Distributors B.V. (ETD) is een gerespecteerde internationale bandengroothandel, gevestigd in Strijen, Nederland, die snel blijft groeien. Zij zijn gespecialiseerd in het importeren van banden, velgen en bijbehorende producten voor de Europese markt, met LEAO, EVENT en SECURITY als hun toonaangevende merken. Daarnaast hebben ze een montagelijn voor complete wielen voor het leveren van een breed aanbod in band-wielcombinaties.

Een belangrijk onderdeel van het programma van ETD zijn vrachtwagenbanden. Met de merken LEAO, Dynamo en Blacklion heeft ETD een uitgebreid programma met meer dan 100 verschillende combinaties van profielen, maten en load/speed indexen. Niet alleen de gangbare maten, maar ook niche-maten liggen op voorraad. Klanten kunnen eenvoudig de banden online bestellen via www.etd.nl. Vanwege hun uitgebreide netwerk van logistieke partners kunnen verzendingen gemakkelijk en snel door ETD worden geregeld.

ETD’s toonaangevende merk voor TBR is LEAO. Als exclusieve distributeur van LEAO TBR-, AGR- en OTR-banden voor West-Europa is ETD erg trots om een topbandenmerk te leveren dat garant staat voor uitstekende prijzen, uitstekende kwaliteit en 100% betrouwbaarheid. De leeuw in het logo geeft precies weer waar het allemaal om draait: de uitstekende, bijna ‘koninklijke’ eigenschappen die LEAO-banden bieden. LEAO-banden voldoen perfect aan de eisen en wensen van alle typen commerciële automobilisten.

LEAO heeft specifieke series ontwikkeld voor verschillende omstandigheden op de Europese wegen. De ETD100, ETS100 en ETT100 zijn speciaal ontworpen voor langeafstandstoepassingen. Ze voorzien in een uitstekende kilometrage en een lage rolweerstand. Voor regionale toepassingen zijn de profielen KTD300 en KTS300 ontwikkeld. Deze profielen zijn specifiek ontworpen om bovengemiddeld remmen en sturen te weerstaan. Daarnaast is er de 200-serie, speciaal voor lichte vrachtwagens met 17,5 en 19,5 inch banden in stuur-, rij- en trailerprofielen, de KLS200, KLD200 en KLT200.

Ga voor meer informatie over ETD naar: www.etd.nl.

Gemarkeerd product

Vacatures

Neem contact met ons op